Home

 

 

MY AAI UNIVERSITY - POSTGRADUAAT

E-informatie over Interventies met Assistentie van Dieren - een realisatie van het BIAAT en Concentration Technologies

 

 

 

Postgraduaat

 

Van harte welkom op het My AAI University-webplatform!

 

Je hebt je ingeschreven voor een online postgraduaat "Interventies met Assistentie van Dieren". Het platform waar je je nu bevindt, vormt het hart van het postgraduaat. Het bevat alle leeractiviteiten die je in de loop van je Postgraduaat “Interventies met Assistentie van Dieren” (BIAAT) zal uitvoeren. De toegang tot de platformen zal --in de periode van oktober tot en met juni-- dagelijks geopend zijn van 13.00 tot 21.00 (met uitzondering van zon- en feestdagen). Op dit leerplatform kan je dan ook geregeld terugkomen voor het uitvoeren van jouw leeractiviteiten.

 

Algemene informatie

Als je een eerste keer op My AAI University inlogt zal je merken dat niet alle hoorcolleges waarvoor je ingeschreven bent al toegankelijk zijn. De volgende hoorcolleges worden pas in de loop van de opleiding opengesteld; meer bepaald van zodra je de oefeningen van de eerste 2 hoorcolleges in jouw webmap gepost en overlopen hebt met een docent.

 

Methodieken

De methodieken die op het webplatform gebruikt worden zijn divers en bestaan uit

 • lezingen - PowerPoint presentaties met gesproken uitleg van een docent
 • videofragmenten van IAD-sessies of opnames van dierengedrag die je op eigen tempo kan bekijken
 • oefeningen - nadenkvragen over IADs
 • teksten - waarover je kritisch zal reflecteren in een rapport van ongeveer 10 pagina's
 • opdracht - hierin zal je een topic dat je gehoord hebt in de lezingen zal uitwerken in het kader van je eigen project. Welk accent je in je opdracht legt, hangt volledig af van je eigen major, leerbehoefte, beschikbare tijd en voorkennis. ...Er zijn wel minimale leerdoelen waaraan iedereen moet beantwoorden op het einde van een module, om te kunnen slagen, maar meer daarover in de introductieles.
 • gastlezingen of webinars - korte lezingen (max. 3 uren) over diverse IAD-onderwerpen
 • voor het postgraduaat zijn er naast bovenstaande componenten ook nog enkele topics op andere webplatformen voorzien

interactieve werkcolleges - maandelijks 1 à 2 sessies --op afspraak-- onder leiding van een BIAAT-docent waarbij er IAD-onderwerpen overlopen worden die in de webklas en in de hoorcolleges ter sprake komen - individuele of groepscoaching via afstandsonderwijs (Biaat Education Platform)

interactieve webklassen - interactieve contacten met je studiegenoten en docenten over IAD-onderwerpen (7/7 - 24/24 - via email alert) (My AAI webklas)

interactief webplatform - vacaturebank - uitwisselen van artikels - IAD-weetjes - vragen aan elkaar of aan de docenten (7/7 - 24/24 - via email alert) (My AAI webklas)

• interactief video-platform voor het uitwisselen van praktijkobservaties - elke student krijgt toegang tot de algemene video-bibliotheek (=voor het delen van video-materiaal met alle medestudenten en docenten) en een eigen individuele sectie van de video-bibliotheek (voor het delen van video-materiaal met docenten) (My AAI Video Library)

individuele en groepscoaching - zodra je oefeningen, discussievragen, besprekingen of opdrachten doorlopen hebt en jouw input in je My AAI webklas gepost hebt, zal je --met uitzondering van weekends, sperperiodes en vakantieperiodes-- binnen de periode van 2 dagen een nota in je mailbox ontvangen om deze te overlopen met een docent. Dit gesprek kan individueel doorgaan maar ook als groepsgesprek. De exacte data voor deze gesprekken kan je zelf kiezen op basis van de agenda van de docenten. Consulteer hiervoor het algemeen webplatform (klik hier).

 

Coachingsgesprekken duren meestal 1 uur en maximaal 3 uren. Oefeningen worden overlopen in de volgorde dat ze worden ingediend. Indien je veel oefeningen ingediend hebt, kan het zijn dat er onvoldoende tijd is om deze allemaal in 1 sessie te overlopen. In dat geval worden de resterende oefeningen verschoven naar een volgende bijeenkomst.

 

Indien je zelf de voorkeur hebt om het gesprek uit te stellen tot een latere datum dan is dat mogelijk door –een vraag tot uitstel– te posten in je webmap.

 

Indien je je oefeningen nog niet af hebt, maar je wenst toch al eens deel te nemen aan een gesprek om de reacties van je medestudenten te beluisteren, dan is dit perfect mogelijk. Gelieve je interesse ten laatste 2 dagen voor het gesprek kenbaar te maken via een bericht in je webmap

 

 

Leerdoelen

De deelnemers aan dit postgraduaat verschillen in leertempo, voorkennis en werkcontext. Het opleidingstraject is dan ook zo opgesteld dat je voor een groot deel zelf je leerdoelen en leertempo kan bepalen. In je studentencontract wordt telkens een individueel curriculum genoteerd dat bij elke examenperiode (februari, juni, oktober) kan aangepast worden. Via het doorlopen van elke module zal je volgende leerdoelen bereiken:

 

 • je verwerft kennis over de belangrijkste theorieën en begrippen ten aanzien van de thematiek die behandeld

wordt binnen de betreffende module;

 • je wisselt kennis en ervaring uit over de thematiek met anderen in het postgraduaat;
 • je verwerft een basis om het besprokene toe te passen in de eigen beroepspraktijk;
 • je kunt rapporteren, discussiëren en reflecteren op de thematiek.

 

 

Hoeveel tijd wil/kan je investeren?

Het postgraduaat biedt veel ruimte om je leerproces in te richten. Je kan naar eigen keuze meer of minder tijd investeren, ergens tussen de 2 en 20 uur/week.

 

 

Ondersteunend leermateriaal

Voor elke module waarvoor je inschrijft, kan je een handboek aanschaffen. Meer informatie over deze publicatie kan je vinden via de bibliotheek.

Voor het volgen van de opleiding is het niet verplicht om dit handboek aan te schaffen.

Indien je dit wenst, kan je het boek digitaal inkijken via het Biaat Education Platform. Hiervoor kan je een afspraak maken via je webmap.

 

Bestellen van het handboek kan door het posten van een bericht aan de Dienst Administratie (via je webmap). Vermeld bij je bestelling welk handboek je wenst – bijvoorbeeld handboek module 1 of module 1 en 2. Let wel – je kan enkel de handboeken bestellen voor de modules waarvoor je ingeschreven bent.

 

 • De prijs bedraagt 25 euro/per boek
 • Verzendkosten — voor België 9 euro en voor Nederland 18 euro – Het is mogelijk om 2 boekjes (bv. module 1 en 2) in 1 pakket te verzenden zodat er maar 1x verzendkosten moet betaald worden
 • Gelieve het volledige bedrag over te maken aan IBAN – BE67-3630-7423-8887. Van zodra we de betalingen zien in ons systeem, krijgen jullie een bevestiging via jullie webmap samen met een Track & Trace code.

 

 

Hoe gaat het nu verder?

In het menu hierboven zie je de modules vermeld staan. Als je de link van de modules aanklikt kom je vanzelf op het inlogscherm terecht.

Elke student aan het BIAAT ontvangt persoonlijke inloggegevens tijdens de inschrijving. Van zodra je deze gegevens hebt, kan je lessen volgen via My AAI University.

 

 

Problemen – Contact

Mocht je toch problemen ondervinden bij het inloggen, wil je de eerste keer graag inloggen met supervisie van een docent of heb je gewoon enkele vragen, dan mag je ons dit altijd laten weten via info@therapiemetdieren.be of via een bericht op je werkmap.

 

 

© TR&C BVBA in samenwerking met BIAAT & Concentration Technologies, 2014

All rights reserved. No parts of the information published on the Biaat Education Platform may be reproduced or transmitted in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without the prior

written permission of the author.

 

Copyright © All Rights Reserved